Välkommen in i mina tankar och funderingar kring livet i stort. Mycket bebis, mycket viktsnack och en massa härlig vardag.

fredag 10 juni 2011

Lunchtime

Gårdagens lunchrester måste jag slå ett slag för. En helt vanlig gryta som är ovanligt god och lätt. Den kommer från förra svärmor, vi hade inte riktigt samma smak vad gällande mat men just denna rätt hade hon faktiskt träffat rätt med.

Currygryta med kassler
4port.
1 gul lök
2 morötter
2 tsk curry
1 tsk gurkmeja
4 dl basmatiris
8 dl vatten
400 g kassler
1 burk majs
olja att steka i
salt

What to do?
Jo, man börjar med att hacka löken och morötterna i små bitar och fräser detta i olja i en stor kastrull.
När det har fått färg tillsätter du riset, curry, gurkmeja och salt och låter detta fräsa en stund under omrörning.
Tillsätt vatten och låt allt koka under lock i ca 15min.
Skiva kasslern till små tärningar, tillsätt detta och majsen i risgrytan när den är klar och låt allt bli varmt.
Servera med turkisk yoghurt fär det är ett MÅSTE.

Bröd till denna rätt är väl egentligen väldigt överflödigt men satan i gatan vad jag var sugen på kolhydrater igår. Så då är hembakat valnötsbröd med lite "förbjuden" margarin på. Ett mycket bättre alternativ än ett halvt kilo godis.
Gott var det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar